DRUŠTVO ŠOLA ZDRAVJA

društvo Šola zdravja
predsednica društva
Zdenka Katkič

http://solazdravja.com/

Šola zdravja v Lescah

Simona, ki je spoznala Šolo zdravja v Domžalah, je dolgo izkoristila, da je ustanovila tudi v Lescah, tako dolgo, da je naletela na pravo osebo, naš voditelj Lenčko Kralj, ki je znala povezati društva, v akciji je stekla.

Zdaj telovadimo že peto leto, kar je dokaz, da smo svoje telovadno šolo vzljubili, spletna stran smo spoznali, da nam prinaša veliko dobrega: krepi socialno mrežo, poveže vztrajnost, gibčnost, ravnotežje, gibčnost, nas zadrguje v času življenja na svežem zraku, poživlja delajo srca v ožiljah, ob vsem tem pa se ustavijo zadovoljstva, ker vsakdo pravi nekaj dobrega za svoje telo v dušo.

Članstvo v naših šolah je že od začetka stabilno, saj nas je vse čakalo okrog 37, v številu pa nas je telovadilo 22, da bi tudi najbolj mrzlem v najbolj vročem času. In tudi naše tri osemdesetlenice.

Izkazalo se je, da za svoje zdravje skrbi več žensk kot moških, spletna stran je sankanje le 6. Tukaj najbrž tiči ključ do daljšega življenja žensk, ki se mora boljše kot moški zavedamo, da se je v zadnjih časih treba pripraviti na dolgo življenje, v bomo lahko bili krajši časi odvisni od drugih. Naša dolžnost je, da ostanemo sposobni narediti starejše.

Lahko rečem, da smo se v štirih letih, ki so vse napredovali v vajah za ravnotežje v gibčnosti, nehali, tako da nas boleti vratovi pri zasukih, kolena pri začetkih, podplati pri teku. Okrepila se je tako pljuča, zato ni več Težav z globokim, razpoložen v pravilnem vdihom in izdihom.

Našo šolo vodi šest voditeljev. Tukaj moram z žalostjo povedati, da je sedma voditeljica, naša draga Silva, nenadoma hudo zbolela in se na hitro za vedno poslovila od nas. Njena smrt je bila napovedana v naših skupinah globoko vrzel, zaradi česar se mora zdaj jasneje zavedati, kako se radi imamo v kako nas jutranja telovadba povezuje.

Povezali smo se tudi z drugimi našimi družbenimi člani, zato so tako končali vadbe, po zapeti naši himni so se v programu seznanili Hortikulturnega društva, Hospica, Društva, ki je uporabil druge. Enkrat mesečno se skupaj odpravi na kavo, kjer je predbatiramo novice iz našega kraja v svetu.

Srečo imamo, da obiščemo jutrih lahko uživamo ob pogledu na rdeče ožarjene Triglav, Stol in oranžno obzorje. Ob toplih dnevih nam dela družbo muca, ki se nas je tako navadila, da nas leže v krogu s pretvarjanjem, da k intenzivni vadbi.

Ja, radi smo skupaj v radi telovadimo!

Mira Stušek, Šola zdravja Lesce

Lesce, 14. 1. 2020

TOP